Potreban Vam je savet? Pozovite nas: 063 852 93 03

Rasadnik Zelena Pločica logo

Četinari

 Tisa Taxus baccata

Taxus baccata

Tisa je zimzeleni četinar žbunaste forme, tamno zelene boje. Može dostići visinu od oko 10 m, ali je sporog rasta. Uspeva na pozicijama različite osvetljenosti: osunčane, polusenka, senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, kao živa ograda, pogodna je za šišanje, za izradu topijara.
 Zlatna tisa Taxus baccata 'Fastigiata Aurea'

Taxus baccata 'Fastigiata Aurea'

Zlatna tisa je zimzeleni četinar stubasteforme, žuto- zelene boje, kompaktna. Može dostići visinu od oko 4 m, ali je sporog rasta. Uspeva na pozicijama različite osvetljenosti: osunčane, polusenka, senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, kao živa ograda, za izradu topijara. Pruža izuzetan doprinos koloritu vrta.
Taxus media 'Hicksii'

Taxus media 'Hicksii'

Tisa je zimzeleni četinar uspravne forme, zelene boje četina, sporog rasta. Dostiže visinu od oko 5 m. Uspeva na pozicijama različite osvetljenosti: osunčane, polusenka, senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, kao živa ograda, pogodna je za šišanje, za izradu topijara.
Tuja Thuja occidentalis 'Smaragd'

Thuja occidentalis 'Smaragd'

Zimzeleni četinar, kompaktan, piramidalnog oblika, smaragdno zelene boje. Može dostići visinu od oko 5 m. Pogoduju joj osunčane pozicije. Pogodna je za živu ogradu, samostalnu sadnju, izradu topijara.
Zlatna tuja Thuja occidentalis 'Europe Gold'

Thuja occidentalis 'Europe Gold'

Zimzeleni četinar, kompaktan, piramidalnog oblika, žuto-zelene boje. Može dostići visinu od oko 3 m, ali je sporog rasta. Pogoduju joj osunčane pozicije. Pogodna je za živu ogradu, samostalnu sadnju, izradu topijara. Pruža izuzetan doprinos koloritu vrta. U zimskom periodu dobija bakarnu boju.
Zlatna tuja Thuja orientalis 'Pyramidalis Aurea'

Thuja orientalis 'Pyramidalis Aurea'

Zimzeleni četinar, kompaktan, piramidalnog oblika, žuto-zelene boje. Može dostići visinu od oko 6 m, ali je sporog rasta. Pogoduju joj osunčane pozicije. Pogodna je za živu ogradu, samostalnu sadnju, izradu topijara. Pruža izuzetan doprinos koloritu vrta. U zimskom periodu dobija bakarnu boju.
Thuja orientalis 'Compacta'

Thuja orientalis 'Compacta'

Zimzeleni četinar, kompaktan, ovalnog oblika, zelene boje. Može dostići visinu od oko 6 m, ali je sporog rasta. Pogoduju joj osunčane pozicije, u senci neće imati odgovarajuću gustinu. Pogodna je za živu ogradu, samostalnu sadnju, izradu topijara.
Thuja occidentalis 'Sunkist'

Thuja occidentalis 'Sunkist'

Zimzeleni četinar, kompaktan, piramidalnog oblika, žuto-zelene boje. Može dostići visinu od oko 2 m, ali je sporog rasta. Pogoduju joj osunčane pozicije, a podnosi i blagu senku, u senci neće imati odgovarajuću gustinu. Pogodna je za živu ogradu, samostalnu sadnju, izradu topijara, za kamenjare. Pruža izuzetan doprinos koloritu vrta. U zimskom periodu dobija blago bakarnu boju.
Thuja orientalis 'Aurea Nana'

Thuja orientalis 'Aurea Nana'

Zimzeleni četinar, gust i kompaktan, ovalnog oblika, žuto-zelene boje. Može dostići visinu od oko 1 m, ali je sporog rasta. Pogoduju joj osunčane pozicije, a podnosi i blagu senku, u senci neće imati odgovarajuću gustinu. Pogodna je za samostalnu sadnju, za kamenjare, za uzgoj u žardinjerama, za izradu niskih živih ograda. Pruža izuzetan doprinos koloritu vrta. U zimskom periodu dobija blago bakarnu boju.
Thuja occidentalis 'Teddy'

Thuja occidentalis 'Teddy'

Zimzeleni četinar, gust i kompaktan, ovalnog oblika, nežne strukture, tamno zelene boje, u zimskom periodu dobija blago bakarnu boju. Može dostići visinu od oko 0,5 m, ali je sporog rasta. Pogoduju joj osunčane pozicije, a podnosi i blagu senku. Pogodna je za samostalnu sadnju, za kamenjare, za uzgoj u žardinjerama, za izradu niskih živih ograda.