Potreban Vam je savet? Pozovite nas: 063 852 93 03

Rasadnik Zelena Pločica logo

More Website Templates @ TemplateMonster.com - July 08, 2013!

Magnolije

Zimzelena magnolija Magnolia Grandiflora

Magnolia grandiflora

Magnolia Grandiflora - Veličanstvena zimzelena Magnolija krupnog cveta. Cveta između maja i juna meseca, cvet je prečnika oko 15 cm i intenzivnog mirisa - podseća na miris limuna. Može dostići visinu od oko 10 m. Prijaju joj osunčane i pozicije u blagoj senci, zaštićene od jakog vetra i mraza. Ova biljka, potpuno zasluženo, deo je mnogih kraljevskih vrtova i otmenih parkova.
Magnolia soulangeana 'Alexandrina'

Magnolia soulangeana 'Alexandrina'

Listopadna magnolija. Može se uzgajati kao žbun ili drvce. Može dostići visinu do oko 4 m. Cveta u proleće ( krajem marta, početkom aprila meseca) pre listanja. Cvet je mirisan, u obliku lale, roze – bele boje. Odgovaraju joj osunčane pozicije ili mesta u blagoj senci. Orezivanje se vrši po potrebi, sredinom leta kada je biljka potpuno olistala. Koristi se za samostalnu sadnju ili u grupi.
Magnolia soulangeana 'Lennei'

Magnolia soulangeana 'Lennei'

Listopadna magnolija. Može se uzgajati kao žbun ili drvce. Može dostići visinu do oko 6 m. Cveta u proleće ( krajem marta, početkom aprila meseca) pre listanja. Cvet je mirisan, u obliku lale, roze – bele boje. Spoljašnja strana latica obojena je tamno bordo bojom. Odgovaraju joj osunčane pozicije ili mesta u blagoj senci. Orezivanje se vrši po potrebi, sredinom leta kada je biljka potpuno olistala. Koristi se za samostalnu sadnju ili u grupi.
Magnolia loebneri 'Merrill'

Magnolia loebneri 'Merrill'

Listopadna magnolija. Može dostići visinu do oko 5 m. Cveta u proleće ( krajem marta, početkom aprila meseca) pre listanja. Cvet je mirisan, bele boje i sastoji se od oko 15 zasebnih latica. Odgovaraju joj osunčane pozicije ili mesta u blagoj senci. Orezivanje se vrši po potrebi, sredinom leta, kada je biljka potpuno olistala. Koristi se za samostalnu sadnju ili u grupi.
Magnolia soulangeana 'Rustica Rubra'

Magnolia soulangeana 'Rustica Rubra'

Listopadni žbun visine do oko 6 m. Cveta u proleće ( krajem marta, početkom aprila meseca) pre listanja. Cvet je mirisan, u obliku lale, roze – bele boje. Odgovaraju joj osunčane pozicije ili mesta u blagoj senci. Orezivanje se vrši po potrebi, sredinom leta, kada je biljka potpuno olistala. Koristi se za samostalnu sadnju ili u grupi.
Magnolia soulangeana

Magnolia soulangeana

Listopadna magnolija. Može se uzgajati kao žbun ili drvce. Može dostići visinu do oko 6 m. Cveta u proleće ( krajem marta, početkom aprila meseca) pre listanja. Cvet je u obliku lale, roze – bele boje. Odgovaraju joj osunčane pozicije ili mesta u blagoj senci. Orezivanje se vrši po potrebi, sredinom leta kada je biljka potpuno olistala. Koristi se za samostalnu sadnju ili u grupi.
Magnolia stellata

Magnolia stellata

Listopadni žbun visine do oko 2 m. Cveta u proleće ( krajem marta, početkom aprila meseca) pre listanja. Cvet je u obliku zvezde, mirisan, bele boje i sastoji se od oko 15-18 zasebnih latica. Odgovaraju joj osunčane pozicije ili mesta u blagoj senci. Orezivanje se vrši po potrebi, sredinom leta, kada je biljka potpuno olistala. Koristi se za samostalnu sadnju ili u grupi. Može se uzgajati i u većim kontejnerima zbog malog godišnjeg prirasta.
Magnolia stellata 'Rosea'

Magnolia stellata 'Rosea'

Listopadni žbun visine do oko 2 m. Cveta u proleće ( krajem marta, početkom aprila meseca) pre listanja. Cvet je u obliku zvezde, mirisan, svetlo roze boje i sastoji se od oko 15-18 zasebnih latica. Odgovaraju joj osunčane pozicije ili mesta u blagoj senci. Orezivanje se vrši po potrebi, sredinom leta, kada je biljka potpuno olistala. Koristi se za samostalnu sadnju ili u grupi. Može se uzgajati i u većim kontejnerima zbog malog godišnjeg prirasta.
Magnolia 'Susan'

Magnolia 'Susan'

Listopadni žbun ili drvce visine do oko 3 m. Cveta u proleće ( krajem marta, početkom aprila meseca) pre listanja. Cvet je u obliku lale sa  nijansama roze boje. Odgovaraju joj osunčane pozicije ili mesta u blagoj senci. Orezivanje se vrši po potrebi, sredinom leta,  kada je biljka  potpuno olistala. Koristi se za samostalnu sadnju ili u grupi.
Magnolia 'Yellow bird'

Magnolia 'Yellow bird'

Listopadno drvo visine do oko 6 m. Cveta u proleće ( tokom aprila/maja meseca) nakon što olista. Cvet je u obliku lale, limun žute boje. Odgovaraju joj osunčane pozicije ili mesta u blagoj senci. Orezivanje se vrši po potrebi, sredinom leta, nakon cvetanja. Koristi se za samostalnu sadnju ili u grupi.