Potreban Vam je savet? Pozovite nas: 063 852 93 03

Rasadnik Zelena PLočica logo

Lišćari

1 2 3
Javor Flamingo

Acer negundo 'Flamingo'

Šarenolisna vrsta javora. Dostiže visinu i do 5m, ali se orezivanjem može uzgajati u formi žbuna. Orezivanje se vrši u periodu od novembra do marta meseca, kada biljka miruje. Karakterističan je po boji listova koji su po obodu roze i bele boje. Boja je naročito izražajna u proleće. Odgovaraju mu osunčana mesta ili polusenka.
Acer palmatum 'Atropurpureum'

Acer palmatum 'Atropurpureum'

Crveni japanski javor. Karakterističan je po jarko crvenoj boji lista od ranog proleća do kasno u jesen kada boja postaje zagasitija. Može se reći da dostiže maksimalno 3m visine, jer je godišnji porast biljke veoma mali. Najlepše boje lista postižu se sadnjom u polusenci. Može se uzgajati i u žardinjerama.
Javor negundo Drummondii

Acer platanoides 'Drummondii'

Još jedna vrsta javora vrlo dekorativnog lista, oivičenog belom bojom. Tokom proleća biljku krase grozdovi cvetova žute boje. U jesen list dobija intenzivno narandžastu boju. Srednjeg je rasta i može dostići visinu od 8-12 m. Prija mu osunčano mesto ili polusenka.
Crveni javor dissectum

Acer palmatum 'Dissectum Atropurpureum'

Japanski javor, sporog rasta i izuzetno crvenog lista od ranog proleća. Maksimalna visina koju može da dostigne iznosi 1,5-2 m. U rano proleće formira purpurni cvet. Pogoduje mu polusenka. Može se uzgajati i u žardinjerama.
Javor palmatum dissectum

Acer palmatum 'Dissectum'

Dekorativni japanski javor, niskog rasta, visine do oko 3 m. Tokom jeseni list dobija zlatno žutu boju. Pogoduju mu osunčane i pozicije u polusenci. Pogodan je za uzgajanje i u žardinjerama.
Javor palmatum šareni

Acer palmatum 'Variegatum'

Šarenolisni japanski javor niskog rasta, visine do oko 3 m. Pogoduju mu osunčane pozicije i mesta u polusenci.
Japanska mimoza - Albizzia

Albizzia julibrissin

Japanska Mmimoza ili svileno drvo vodi poreklo iz Azije. Ova biljka se može uzgajati kao drvo ili žbun. Atraktivan izgled daje joj letnji cvet roze boje, paperjastog izgleda i istaknutih prašnika. Može dostići visinu od 4-8 m. Krošnja ima izgled kišobrana i dostiže širinu od 2,5-4 m. Pogoduju joj izuzetno osunčane pozicije.
Albizzia

Albizzia julibrissin 'Summer Chocolate'

Crvenolisna japanska mimoza.
Liriodendron

Liriodendron tulipifera

U hortikulturi vrlo dragoceno listopadno drvo sa cvetovima nalik lalama i ljiljanima. Drvo može dostići visinu i do 30 m u zavisnosti od varijeteta. Cveta u kasno proleće, od maja do juna meseca. Pogoduju mu osunčane pozicije.
Liriodendron variegata

Liriodendron tulipifera 'Variegata'

Šarenolisni Liriodendron.

1 2 3