Potreban Vam je savet? Pozovite nas: 063 852 93 03

Rasadnik Zelena Pločica

O nama - Rasadnik "Zelena Pločica" - Vlada

Magnolia grandiflora - Zimzelena magnolia

Rasadnik "Zelena Pločica" osnovan je pre oko 30 godina. U početku se prostirao na samo nekoliko desetina ari i imao svega nekoliko vrsta četinara i ruža. Tokom godina rasadnik je rastao a njegov asortiman se konstantno obogacivao. Kvalitetom biljaka, koji se redovno potvrđuje analizama šumarskog instituta iz Novog Sada, Vlada i rasadnik su stekli mnoge poštovaoce među poznavaocima i ljubiteljima ukrasnog rastinja. Biljke iz našeg rasadnika našle su put do mnogih parkova i bašti u našoj zemlji, ali i van nje. Danas "Zelena Pločica" zauzima površinu od oko 30 hektara a njen asortiman broji više od 2500 vrsta cetinara, lišćara, ukrasnog šiblja, voća, ruža.

Rasadnik se bavi proizvodnjom svih vrsta biljaka koje ima u ponudi. Sve parcele na kojima se biljke uzgajaju opremljene su sistemima za zalivanje, tako da i u najtoplijem periodu godine biljke dobijaju dovoljno vode za normalan rast. Zdravstveno stanje biljaka i kvalitet zemljišta se više puta tokom godine kontroliše u novosadskom šumarskom institutu.

U rasadniku se pored mladih sadnica mogu naci i potpuno odrasle biljke. Neke od njih stare su i preko 20 godina.

Od 2013. godine rasadnik ima u ponudi, pored šišanih formi, topiare - žičane skulpture (manjih i srednjih veličina, od 40cm - 1,5 m) na šimširu ili drugim, za to pogodnim biljkama. Ove skulpture lako je održavati šišanjem biljke po konturi žičane konstrukcije.

Najtraženije u 2017.

Tuja Smaragd
Po mišljenju većine naših kupaca tuja Smaragd poseduje najintenzivniju boju, kompaktnost i oblik pogodan za formiranje žive ograde.
Više...
Acer platanoides 'Crimson King'
Crvenolisni javor
Više...
Buxus ball
Buxus ball
Loptasti šimšir je pogodan za samostalnu sadnju, nisku ogradu, špalire ...
Više...

Preporuke

Paulownia ukrasna

Izuzetno atraktivno brzorastuće drvo.

Loptasti borovi i smrče kalemljeni na visini

Rasadnik raspolaže bogatom ponudom kalemljenih četinara: smrča, borova, kedrova, juniperusa... Iz ponude izdvajamo loptaste borove i plave smrče na visini.

Hippophae rhamnoides - pasji trn

Pasji trn je ukrasni žbun jestivih i lekovitih plodova.